Gde da spavam?

Nećete puno spavati tokom konferencije, ali ipak, potrebno je ipak negde svratiti kako biste se osvežili za sledeći dan. Takođe važno je da rezervišete smeštaj pre nego što dođete. Preporučujemo da direktno kontaktirate smeštaje, s obzirom da mnogi od njih imaju posebnu ponudu za učesnike konferencije, što se neće videti na globalnim platformama za rezervacije.

Ovo su informacije o smeštajnim ponudama u Vršcu.

Ukoliko imate posebne želje, požurite sa rezervacijom, pošto naša konferencija obično popuni sve smeštajne kapacitete u gradu.

Hotel Srbija

Za one koji žele da bolje upoznaju Vršac najbolje je izabrati Hotel Srbiju u samom centru grada. Kategorisan je sa tri zvezdice, iako usluga u nekim segmentima prevazilazi kategorizaciju.

Hotel raspolaže sa 78 soba od kojih su 8 apartmani.

Za učesnike konferencije spremili su posebne cene, pa preporučujemo da ih kontaktirate direktno a ne preko sajtova za rezervaciju

Kontakt za rezervacije: +381 13 834 170

Hotel Villa Breg

Hotel Villa Breg se nalazi na zelenim obroncima Vršačkih planina, što joj dajerelepi panoramski pogled na Vršac, vinograde i ravnicu.

Hotel raspolaže sa 48 soba od kojih su 4 apartmani. Poseduje i vrhunski SPA&Wellness centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom.

Za učesnike konferencije spremili su posebne cene, pa preporučujemo da ih kontaktirate direktno a ne preko sajtova za rezervaciju

Kontakt za rezervacije: +381 13 831 000

Stari mlin

Jedan od novijih smeštaja u turističkoj ponudi Vršca nudi svojim posetiocima izuzetnu raznovrstnost opcija, od jednokrevetnih soba do velikih četvorokrevetnih soba i apartmana, na samo nekoliko minuta hoda od centra grada. Kvalitetan smeštaj po izuzetno pristupačnim cenama.

Cena: standardna ponuda

Kontakt za rezervacije: +381 13 2830 155

135 I LUX apartmani

Ovaj privatan smeštaj u Vršcu, razdvojen na dve lokacije je dobio najviše ocene posetilaca na svetski poznatim sajtovima kao što je Booking.com. Vlasnici smeštaja poručuju “osećajte se kao kod svoje kuće”.

Cena: standardna ponuda

Kontakt za rezervacije: 063 212 062 Marija Kabić

Hotel Zona optimizma

Sastoji se iz četiri različite zone: Fitnes zone, Spa zone, zone Zdravlja i zone Odmora. U okviru fitnes zone raspolažemo sa tri sale za vežbanje, od kojih je svaka drugačije opremljena, tako da zadovoljava različite potrebe za vežbanjem. Spa zonu čine finska sauna, infracrvena sauna, parno kupatilo sa tepidarijumima i hidromasažna kada. Zonu zdravlja sačinjavaju Centar za regulisanje telesne težine, ordinacija za preventivnu medicinu, slana soba i usluge masaža. Zonu odmora čine 7 smeštajnih jedinica (5 dvokrevetnih soba i 2 studio apartmana) i zajednički prostor za doručak i radne sastanke.

Cena smeštaja već od 3.100 dinara.

Motel Vetrenjača

Na samom ulasku u Vršac iz pravca Beograda nalazi se Motel Vetrenjača, objekat koji na prvi pogled pleni dušu i odiše šarmom banatske ravnice. Motel raspolaže kapacitetom od 31 sobe koje su sve opremljene zasebnim regulatorima centralnog grejanja i klimatizacije, TV-om, mini barom i telefonom.

Cena: Standardna ponuda

Kontakt za rezervacije: +381 13 801 156

Kako da dođem do Vršca?

Možda ste nekada čuli da je Vršac zabačen, „slepo crevo“ ili tome slično, ali verujte da se do grada pod Kulom se brzo stiže. I veoma lako.

Od Beograda ste udaljeni 84 kilometra. Pređete pančevački most, nastavite prema Pančevu i zatim pratite putokaze „Vršac“. Kada izađete iz Pančeva čeka vas veoma dobar magistralni put, koji istina prolazi kroz šest naseljenih mesta, ali je veoma širok i kvalitetan, pa se do Vršca stiže veoma brzo i lako. Iako možete veoma brzo voziti kroz ravnicu, budite oprezni zbog velikog broja radara.

Za one koji dolaze iz Zemuna ili Srema, preporučujemo da koriste novi „kineski“ most i preko Borče se domognu Pančeva.

Novosađani imaju dve varijante. Preko Zrenjanina imaju 155 km, a put ZR – VŠ je solidan, ima 90 km i malo više od sat vremena vožnje. Druga varijanta je preko Beograda i već pomnjanog novog mosta, Borče, Pančeva …

Drage nam Nišlije (i svi iz tog pravca) nek se sa auto-puta isključe u Smederevu, hvataju Kovin, a odatle pravac Bela Crkva. Mogu da skrate put skretanjem u Vračev Gaju prema Crvenoj Crkvi i tako uštede par kilometara i 15-ak minuta vožnje.

Za one koji putuju iz inostranstva zanimljivo je da nam je rumunski Temišvar udaljen 60 kilometara i da odatle lete low cost kompanije Wizz Air i Ryanair.

Centar Milenijum u kome se održava WWVršac lako ćete pronaći. Iz strogog centra krenete prema Bregu, pored impozantne crkve Svetog Gerharda i za 1,5 kilometara sa vaše leve strane, tik iznad stadiona i parka, ugledaćete Milenijum.

Gde da jedem (i pijem)?

„Ej, kaži nam gde da jedemo?!“. “Pa, …možete …”

Da vam prekratimo (slatke) muke i sastavimo neku osnovnu vršačku gastronomsku ponudu odlučili smo se, ne zbog toga da ne prilazite ljudima sa pitanjima, nego da i to bude na našem sajtu.

Etno kuća Dinar

Svakako najpoznatiji restoran u Vršcu. Veoma zanimljiv “etno” stil nikoga još nije ostavio ravnodušnim. Vrščani retko propuste da ga pokažu svojim gostima. Meni je uglavnom tradicionalna domaća kuhinja – dakle, meso je dobro. Preporučujemo da probate vinogradarski ražnjić – tu divnu džigericu rolovanu u slanini i maramici, prelivenu ukusnim sosom. Takođe, sigurno nećete pogrešiti ni sa bilo kojim jelom sa roštilja. “Dinar” se nalazi u mirnoj ulici van centra grada, ali ne previše daleko za laganu šetnju.

Kuća vina Rab

Nalazi se u strogom centru grada, u podrumu kuće čuvenog Vrščanina Jovana Sterije Popovića. Jedna od posebnosti ovog vinskog podruma zasigurno je ogroman broj vina. Kako ponosno ističu – imaju više od 250 različitih etiketa. Jedna od retkosti je da i skupa vina možete probati “na čašu”. Takođe, nećete pogrešiti ni sa jednom klopom sa menija, koji je veoma raznovrsan. Mi vam preporučujemo plato specijal “Rab” od 1200 grama mesa.

Restoran Kim

Važna vam je samo dobra klopa. Ne zanima vas ambijent, niti gde se nalazi. Baš vas briga za pogled i komfor. Onda je preporuka restoran “Kim” na Guduričkom putu i punjena bela vešalica.

Vega 8

Još jedan restoran u prelepom prostranom podrumu, toliko svojstvenom nemačkoj arhitekturi koju svuda možete sresti u Vršcu. Nalazi se u strogom centru, preko puta Hotela Srbija. Ovde vam, osim tradicionalnih jela, preporučujemo i italijansku kuhinju.

Pizzeria Masters

Najpoznatiju vršačku picu možete probati u čuvenoj piceriji “Masters”, koja se nalazi na obodu Vršačkog brega, odmah iznad “Vile Breg”. U ponudi osim pice iz peći na drva imaju i salate u korpici od testa, kao i razne paste. Hrabrima preporučujemo picu “Ubica”.

Pizzeria Contrast

Želite picu, ali ne biste da se penjete do brega? Onda je naša preporuka “Contrast”, koji se nalazi u pešačkoj zoni. Ovde vam preporučujemo picu “Contrast”.

Šta treba da vidim?

Vršac ima veoma bogatu tradiciju i kulturu, pa tako ima i mnogo toga za videti. Kula na jednom od vrhova Vršačkih planina simbol je grada, izgrađena je u XV veku i nezaobilazno mesto za posetioce. Sa Kule pogled se pruža širom banatske ravnice, a tu se nalazi i uzletište za paraglajderiste, pa se i u tome možete oprobati.

Grad je bogat i verskom arhitekturom, pa su nezaobilazne destinacije po centru Vladičanski dvor, katolička crkva Svetog Gerharda (inače, druga po visini u rahmetli SFRJ), Rumunska crkva, ali i manastiri nedaleko od grada – Mesić i Malo Središte.

Konkordija je centralna zgrada vršačkog Gradskog muzeja i prostire se na nekoliko hiljada kvadrata. Gradski muzej Vršac je zavičjni muzej, kompleksnog tipa, u kome su zastupljena stručna odeljenja: arheološko, istorijsko, numizmatičko, etnološko, prirodnjačko, umetničko, kao i konzervatorska radionica za keramiku, freske i slike. Osnovan je daleke 1882. godine i spada među najstarije muzeje u Srbiji. Osim Konkordije obavezno posetite i muzej “Apoteka na stepenicama”.

Vinski put je još jedna stavka “pod obavezno”. Kada se nađete u gradu vina, što Vršac zasigurno jeste, red je da posetite i mnogobrojne vinarije. Te je najbolje da onda krenete u vožnju kroz vinograde do čuvenog vinskog sela Gudurice i tamo posetite mnogobrojne vinarija malih seoskih proizvođača.

Želite pomoć oko izbora?

Ukoliko želite pomoć oko izbora smeštaja, treba vam cimer/ka, ili želite sa nekim da se dogovorite oko zajedničkog prevoza, napravili smo Facebook grupu za sve učesnike. Kliknite na dugme ispod i zatražite prijem u grupu.